19 Şubat 2018 Pazartesi

Pirinç Pilavı (Nohutlu)



Malzemeler :
1 kase baldo pirinç
1.5 kase su (pişirirken sıcak su koymuyorum, ıslatırken sıcak su kullanıyorum)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı,  2 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz (Karabiberi servis esnasında kullanıyorum)

Pirinçlerin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atılır ve sıcak su ile 20 dakika ıslatılır.  Daha sonra tüm nişastası gidene kadar iyice yıkanır ocağa alınır ayçiçekyağı ve tereyağı konup pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.  Su, nohut ve tuz ilave edilir karıştırılır kapak kapatılır. Suyu kaynadığı anda en kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirilir. Dilerseniz tavuk veya etsuyu ile de pişirebilirsiniz. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder