10 Aralık 2017 Pazar

Etli Yaprak Sarma


Malzemeler :
300gr. asma yaprak (Salamura yapraklar bol su ile yıkanır sonra su dolu derince bir kabın içinde sabaha kadar bekletilir, ertesi gün tekrar bol su ile yıkanır ve sapları kesilir)

İç harcı:
250gr.  kıyma (orta yağlı olabilir, ben yağsız kıyma kullanıyorum)
Yarım su bardağı pirinç (yıkanmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kurusoğan   
Yarım demet maydanoz   
Yarım demet dereotu   
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 diş sarımsak (rendelenmiş)

İç harcın hazırlanışı :
Kurusoğanlar çok küçük doğranır. Maydonoz ve dereotunun sapları kesilip yıkanır ve incecik kıyılır. Sonra tüm iç harç malzemeleri katılarak önce kaşıkla sonra çok ezmeden kısa süre elle karıştırılır. 

Sarmanın Hazırlanışı :  1 dolu tatlı  kaşığı iç harç yaprağın geniş tarafına konur önce her iki taraftan kapatılır sonra rulo şeklinde sıkıca sarılır. Bu işleme tüm malzemeler bitene kadar devam edilir. Pişirme tenceresinin tabanına 5-6 adet yıkanmış asma yaprağı yerleştirilir ve sarmalar üzerine arada boşluk bırakmadan dizilir. 
Hazırladığımız pişirme sosu sarmaların üzerine gezdirilir sonra ısıya dayanaklı bir tabak üzerine yerleştirilip tencere kapağı kapatılır, kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır. 

Pişirme sosu : 2 diş rendelenmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı,  yarım limon suyu,  1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su. (Malzemeler bir kapta kaşıkla karıştırılır)


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder