Malzemeler :
1 adet büyük boy veya 2 adet orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su, 1 su bardağı etsuyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için :
Yarım limon suyu, 1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Kereviz ve havuçlar çok küçük küp küp doğranır, 4 bardak sıcak su ile haşlanır, ocak kapatılır. (Sebzelerin haşlandığı suyu çorbada kullanacağız)
Diğer tarafta 2 kaşık un, tereyağ, sıvıyağ birlikte biraz kavrulur sonra bunlara haşlanan sebzelerin suyundan kepçe ile yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır, en son 1 bardak etsuyu ve sebzelerde bu karışıma eklenir. Ayrıca yarım limonun suyu ile yumurta sarısı çatalla fincan içinde çırpılır ve çorbaya katılır, tuz, karabiber eklenip 5 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır. Servis yaparken üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
Kereviz minik minik doğranırken kararırmı diye sorarsanız kesinlikle kararmıyor, limonlu suda da bekletmiyorum. Defalarca denenmiştir :)
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder