6 Şubat 2017 Pazartesi

İçli Köfte (Borcamda - Fırında)





Malzemeler :
3/4 su bardağı ince bulgur
1/4 su bardağı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :
Bulgur ve irmiği derin bir kabın içine alarak üzerine 1 bardak sıcak su gezdirip streç filmle kapatın 15 dakika şişmeye bırakın. Sonra içine haşlanmış patatesi rendeleyin ve diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun. Borcama sıvıyağ sürüp yoğurduğunuz karışımın yarısını elinizle bastırarak yayın. Üzerine pişirdiğiniz iç harcı koyun. 2. kat karışımı yağlı kağıt arasında merdane ile açip harcın üzerine kapatın. Pişirmeden önce bıçakla sekize bölün ve üzerine sıvıyağ sürüp 170 derece fırında 30 dakika pişirin. 

İç harcı :
250 gr. dana kıyma
2 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, tuz ( hepsi birer çay kaşığı olacak)
Yarım demet maydanoz
1 kase dövülmüş ceviz

İç harcın yapılışı :
Önce kıyma yağ ile kavrulur ardından yemeklik doğranmış kurusoğanlar eklenir, en son salçalar ve baharatlar konarak pişirme işlemi bitirilir. İçine doğranmış maydanoz ve ceviz katılır karıştırılır. 


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder