24 Ocak 2017 Salı

Patatesli Midye Börek







Malzemeler:
3 adet yufka, 4 adet haşlanmış patates,  1 büyük kurusoğan,  2 yemek kaşığı zeytinyağı,  1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

Üzeri için : 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı : Patatesler haşlanıp soyulur ve çatalla ezilir. Diğer tarafta yemeklik doğranmış kurusoğan zeytinyağı ile kavrulur sonra içine patatesler, tuz, karabiber eklenip biraz çevrilip ocaktan alınır ve soğutulur. Resimlerde gösterildiği gibi bir yufka dörde bölünüp şekil verilerek içine patatesli harç konur. Üzerine sıvıyağ ile yumurta sarısı karışımı sürülür. 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder