7 Nisan 2013 Pazar

Limonlu Parfe



Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker (175gr.)
2 kutu krema (1 kutu 200ml)
2 adet büyük boy limon suyu ve kabuklarının rendesi
3 paket Eti Form Limon Lifli Bisküvi (1 paketi servis edilirken parfenin üzerine kullanılacak)

Yapılışı :
İlk önce 3 adet yumurta ve tozşeker 6 dakika boyunca mikserle iyice çırpılır. Ardından 400ml krema, limonsuyu ve kabuklarının rendesi ilave edilerek 5 dakika daha çırpılarak iyice hacim kazanması sağlanır. Diğer tarafta büyük boy dikdörtgen veya yuvarlak borcam çok az ayçiçek yağı ile yağlanır, üzerine dövülmüş iki paket bisküvi eşit miktarda serpilir, son olarak hazırladığımız karışım ilave edilir. Üzerine strechfilm geçirilerek derin dondurucuya atılır. Servis edileceği anda üzerine dövülmüş bisküvi serpilir.

Özellikle yaz aylarında konuklarınız için çok güzel bir ikram,  denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder