8 Şubat 2013 Cuma

Kestaneli Pasta



Malzemeler:
500gr. lık Kestane Şekeri (Cam kavonozlarda hazır satılan)
3 paket Eti kakaolu bisküvi
100gr. ceviz ve fındık karışımı (iri dövülmüş)
1 paket sıvı krema (200ml)
2 paket bitter çikolata (160gr.)
1 çay bardağı süt

Yapılışı :
Çikolatalar kırılarak krema ile birlikte çok kısık ateşte eritilir ve soğumaya bırakılır. Bisküviler iri iri parçalanır, içine küçük küçük kesilmiş kestane şekerleri (suyu ile birlikte), ceviz, fındık, süt ve krema ile çikolata karışımı ilave edilip kaşık yardımıyla yavaşça karıştılır. Son olarak streç film ile kaplanmış baton kek kalıbının içine dökülür ve derin dondurucuya atılır. Servis edilmeden 5 veya 10 dakika önce buzdolabından çıkarılır. (Pastanın çok tatlı olmaması için kestane şekerinin suyundan 1 çay bardağını ayırın, başka pastaları ıslatmak için kullabilirsiniz)

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder