Malzemeler:
1 su bardağı kuru içbakla (160gr.)
1 adet kurusoğan
1 adet havuç
5 bardak su
1 bardak süt
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı Vegeta Sebzeli Çeşni
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine : Tereyağ, kırmızıpulbiber, dereotu
Yapılışı :
Kuru içbakla geceden ıslatılır. Pişirmeden önce bol su ile yıkanır. Kurusoğan doğranır ayçiçek yağı ile biraz kavrulur ve küçük doğranmış havuç, içbakla 5 bardak su ilavesiyle pişirilir. Ardından blenderdan geçirilir, tekrar ocağa alınır içine 1 bardak süt, vegeta sebzeli çeşni, karabiber konup bir kaç dakika kaynatılıp altı kapatılır. Tereyağ eritilir ve kırmızıbiberle biraz çevrilir çorbanın üzerine gezdirilir, dereotu ile süslenir. (Arzu edilirse dereotu küçük doğranıp pişen çorbanın içine karıştırılabilir) Vegeta tuz içerdiğinden çorbaya ayrıca tuz katılmaz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder